Sreda, 28 oktober 2020
Iskanje

Želela je dati svoj doprinos k uspehu »briške« kandidature

Goričanka Veronika Srebrnič, ki je diplomirala iz krajinske arhitekture

Brda |
23. sep. 2020 | 7:26
Dark Theme

Čezmejna Brda si, kot znano, prizadevajo za vpis na Unescov seznam svetovne dediščine. Svoj doprinos k uspehu postopka kandidature je želela dati tudi mlada Goričanka, nekdanja dijakinja klasičnega liceja Primoža Trubarja Veronika Srebrnič, ki je julija pred računalniškim ekranom zagovarjala magistrsko nalogo iz krajinske arhitekture z naslovom »Brda – Collio – Cuei scheda per la candidatura alla lista Unesco e analisi integrata del PPR«, v kateri je obravnavala briški čezmejni prostor. Naša sogovornica je diplomirala na fakulteti za kmetijstvo in okoljske znanosti Univerze v Perugii, in sicer na smeri za okrasne rastline in krajino. Kasneje je študij nadaljevala na meduniverzitetnem programu za načrtovanje zelenih površin in krajine na univerzi v Milanu, Turinu in Genovi.

Zakaj ste se odločili, da boste v magistrski nalogi obravnavali območje Brd?

V zadnjem semestru magistrskega študija sem bila na delovni praksi v studiu arhitektov v Gorici, kjer sem odkrila projekt za uvrstitev Brd na Unescov seznam. Tema se mi je zdela zelo zanimiva, zato sem se odločila, da jo bom obdelala v svoji magistrski nalogi: hotela sem narediti nekaj posebnega, kar ne bi bil navaden projekt za ureditev parka, saj se krajinski arhitekt ukvarja tudi z urejanjem prostora in krajine, ne samo z njunim načrtovanjem.

Več v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Si boste naložili aplikacijo Immuni?

6. okt. 2020 | 16:18
Da
Ne
Sem si jo že
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo