Nedelja, 14 julij 2019
Iskanje

STAVE: Kepa, ki je postala plaz

9. feb. 2019 | 7:00
  Dark Theme

  Mobilni telefon našega kolege Alberta Voncine je včeraj brnel ves dan. Klici, sms sporočila, prošnje za intervju in za pojasnila: RAI, Gazzettino, Il Piccolo, drugi. Drugače ne bi moglo biti, potem ko je Corriere della Sera z velikim poudarkom povzel njegovo pisanje na Primorskem dnevniku o razpredenem svetu mednarodnih športnih stav, ki svoje lovke steguje tudi nad nič hudega sluteče mladince amaterskih moštev. Ne le to: Corriere della Sera je njemu in našemu dnevniku gosposko priznal prvenec nad novico in Voncino prosil, da zanj napiše članek. Ne dogaja se ravno pogosto, da največji italijanski dnevnik prepušča svoje stolpce novinarjem drugih medijev. Pa se je!

  Vse se je začelo januarja, ko odbornikom pri goriškem Domu ni bilo prav dobro jasno, zakaj se v Aziji zanimajo za izide tekem njihovih mladinskih košarkarskih moštev. Primorski dnevnik je izbrskal spletno stran, ki stave ponuja, ugotovil, da je mogoče staviti tudi na tekme Jadrana in Brega, seznanil z zadevo pristojne pri deželni košarkarski zvezi in jih prosil za pojasnila, »vohunil« na tekmah in razkrinkal oglednike organizatorjev stav, ki s tribun odročnih telovadnic pošiljajo izide v »sistem« mednarodne mreže.

  No, v početju organizatorjev stav ni mogoče nič nezakonitega, nedolžno pa ni. A se doslej ni nihče zganil. Navsezadnje ne gre za nogomet, ki je v Italiji (športnega) sveta vladar, bi lahko zapisali. Moč velikih časopisov je, da sprožijo plaz. In Corriere della Sera je velik. Dovolj velik, da je predsednik košarkarske zveze Gianni Petrucci končno (!) začutil potrebo, da reagira na njegovo pisanje, povezal se je z italijanskim olimpijskim komitejem, sprožil preiskavo in napovedal pobudo za zakonsko prepoved tovrstnih stav.

  Veliki milanski Goljat je premaknil zadevo z mrtve točke, prvo kepo, ki se je spremenila v plaz, pa je zakotalil mali zamejski David. Ki je bil pred nekaj meseci na tem, da ugasne ...

  Če želite komentirati, morate biti registrirani

  $tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

  Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

  28. maj. 2019 | 12:28
  v Sloveniji
  na Hrvaškem
  v Italiji
  v Grčiji
  v kakšni drugi evropski državi
  na eni od neevropskih celin
  ne bom dopustoval
  Prikaz rezultatov

  Glasovanje zahteva prijavo