Petek, 26 april 2024
Iskanje

Begunstvo osrednja tema festivala Sanje v Medani

29. jun. 2018 | 11:03
Dark Theme

V Vili Vipolže v Goriških Brdih se bo nocoj začel festival Sanje v Medani. Osrednja tema letošnje izvedbe je begunstvo, rdeča nit, ki bo povezala vse tri večere, pa pesnitev malteškega pesnika Antoina Cassarja z naslovom Potni list, ki je ob tej priložnosti izšla tudi v slovenščini. Pesnitev Potni list je v slovenščini, španščini, angleščini in hrvaščini izšla v drobni knjižici, ki jo bodo obiskovalci prejeli brezplačno, v zameno za vstopnico. Festival se bo zaključil v nedeljo. Na festivalu bo sodelovalo več kot 25 ustvarjalcev, predvsem s področja poezije. Večere bo nekaj po 20. uri uvedel t.i. check-in, sledilo bo enourno pesniško potovanje, ki se bo zaključilo na osrednjem prizorišču, kjer bo mikrofon prevzela zvezda večera.
Drevi bo nastopil Damir Imamović s svojo stalno zasedbo Sevdah Takht, v soboto Rade Šerbedžija z Zapadnim kolodvorom, v nedeljo pa bo Svetlana Makarovič s člani Simboličnega orkestra izvedla Mesečinsko struno.
V sklopu Pravljične vasi pa bo v soboto v Šmartnem potekal tudi pravljični festival za otroke. Pod naslovom Nekaj zelo lepega bodo v vili Vipolže na ogled ilustracije zbranih pesmi za otroke Neže Maurer avtorice Barbare Ogrič Markež.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava