Petek, 26 april 2024
Iskanje

Tatice na pohodu

25. jul. 2018 | 16:46
Dark Theme

Debbie Ocean je imela na razpolago kar precej časa, da si je zamislila velik tatinski podvig, predvsem pa njegovo izpeljavo. Kajti Debbie je sestra tistega očarljivega roparja Dannyja Oceana, ki smo mu sledili v filmih Ocean 11, 12 in 13 Stevena Soderbergha in ga je poosebljal George Clooney.
Da ima Danny mlajšo sestro Debbie, ki mu je tudi precej podobna, nam v resnici do danes ni nihče razkril. Za to je poskrbel Gary Ross, ki je dolgolasi Debbie posvetil cel film. Dannyjeva sestra je namreč presedela v zaporu celih pet let in osem mesecev in se kratkočasila s kovanjem ambicioznega načrta za izpeljavo ropa stoletja.
Debbie pred tem ni imela velike sreče v ljubezni. Za rešetke jo je namreč spravil njen bivši zaročenec in pajdaš, ki jo je v ključnem trenutku pustil na cedilu. Prebrisana tatica se tudi zato ne namerava več naslanjati na moške pajdaše: pri njenem ropu na newyorškem vsakoletnem gala večeru bodo lahko sodelovale samo ženske.
Ob Lou, zvesti partnerici v kriminalnih akcijah, povabi k sodelovanju skupino pravih specialistk, od draguljarice Amite do ulične prevarantke Constance, tehnološke izvedenke Nine in modne oblikovalke Rose.
Cilj strogo ženskega podviga je 150 milijonov dolarjev vredna diamantna ogrlica, ki bo na najbolj prestižnem dogodku leta krasila vrat svetovno znane filmske igralke Daphne Kluger.
Njihov načrt je precizen in do pičice dodelan, saj ga bo treba izvesti brez najmanjše napake, predvsem pa neopazno ...

Nova in zabavna ženska verzija roparske sage je od danes na ogled tudi v italijanskih filmskih dvoranah, producent je njen bivši avtor Steven Soderbergh.

Ocean's 8
ZDA 2018
Režija: Gary Ross
Igrajo: Sandra Bullock, Rihanna, Anne Hathaway, Cate Blanchett in Mindy Kaling

Ocena: ★★★ 1/2


Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava