Petek, 19 april 2024
Iskanje

»Boss« še zadnjič v intimnem krogu

Bruce Springsteen bo drevi sklenil svoje nastope na Broadwayu

15. dec. 2018 | 19:29
Dark Theme

Sloviti glasbenik Bruce Springsteen bo drevi v gledališču Walter Kerr na Broadwayu v New Yorku zaključil neskončno serijo samostojnih nastopov v intimnem krogu. Boss je koncertno predstavo Springsteen On Broadway, v kateri nastopa sam in se mu le za nekaj skladb pridruži tudi soproga Patti Scialfa, začel 3. oktobra lani.

Bruce Springsteen s soprogo Patti Scialfa (AW)
Bruce Springsteen s soprogo Patti Scialfa (AW)

Predvideni poldrugi mesec predstav je sprožil toliko zanimanja, da so nastope podaljšali do drevišnjega (po času vzhodne obale ZDA), baje zares zadnjega pripovednega koncerta.

Bruce Springsteen na odru gledališča Walter Kerr (AW)
Bruce Springsteen na odru gledališča Walter Kerr (AW)

Springsteen se je, razen seveda v prvih letih kariere, odločil za manjše, bolj zbrane, gledališke koncerte že leta 1995 ob izidu plošče The ghost of Tom Joad. Na Broadwayu pa se je lotil prave glasbeno-gledališke predstave, kjer je čas (skoraj tri ure) skoraj enakomerno razporejen med izvanjem izbora hitov iz 45-letne kariere in pripovedovanjem-izpovedovanjem Bossovega« življenja.

Videoposnetek Springsteenove nesmrtne uspešnice Streets of Philadelphia:

Dvojno zgoščenko so v trgovinah in preko spleta začeli prodajati včeraj, 14. decembra, jutri (v nedeljo), torej po zadnjem nastopu, pa bo na spletni platformi Netflix na voljo tudi celoten posnetek koncerta.

Bruce si je seveda po vsakem koncertu prislužil bučno ploskanje:

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava