Sreda, 22 maj 2019
Iskanje

Gioconda Belli protagonistka festivala Dedica

V Pordenonu jo bodo gostili med 9. in 16. marcem

20. feb. 2019 | 11:30
Dark Theme

Nikaragovski pisateljici, pesnici in novinarki Giocondi Belli je posvečen letošnji festival Dedica, ki bo v Pordenonu potekal med 9. in 16. marcem. Eno najpomembnejših latinskoameriških literarnih imen bo v središču javnih pogovorov, recitalov, gledaliških priredb njenih del. Odprtje in uvodni pogovor bosta na sporedu v soboto, 9. marca, ob 16.30 v pordenonskem gledališču Verdi. Z gostjo se bo pogovarjala Federica Manzon, avtorica daljšega intervjuja, ki bo objavljen v monografiji Dedica a Gioconda Belli. Popoln spored festivala, ki ga prireja društvo Thesis, je na voljo s klikom tukaj.

Gioconda Belli (1946) se v svojih delih ukvarja zlasti s sandinistično revolucijo, emancipacijo žensk in njihovim političnim angažmajem, mističnimi sugestijami latinske Amerike. Je avtorica številnih pesniških zbirk, romanov in knjig za otroke. Svetovno slavo je dosegla že leta 1988 z romanesknim prvencem La mujer habitada (Naseljena ženska), ki je bil preveden v številne svetovne jezike (v italijanščini je izšel z naslovom La donna abitata). V slovenščini je izšel izbor njenih pesmi Medeni škandal.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Na letošnjih evropskih volitvah:

16. maj. 2019 | 19:15
bom glasoval v skladu s tradicijo
bom spremenil svojo volilno navado
sem še neodločen, koga naj volim
še ne vem, ali bom volil
ne bom volil
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo