Sreda, 27 maj 2020
Iskanje

Mazzini slavil v Londonu

Njegovemu filmu Izbrisana nagrada na festivalu Raindance

London |
30. sep. 2019 | 13:22
Dark Theme

Film Izbrisana, pod katerega se kot scenarist in režiser podpisuje Miha Mazzini, je na festivalu Raindance prejel nagrado za najboljši scenarij, so sporočili iz Gustav filma. Že 27. izdaja festivala Raindance, ki je največji festival neodvisnega filma v Veliki Britaniji, se je sklenila v nedeljo. Festival Raindance je namenjen pospeševanju in promociji neodvisnega filma po vsem svetu. Ustanovljen je bil leta 1992, poleg festivala pa ponuja še tečaje filmskega usposabljanja in visokošolsko izobraževanje. V konkurenci za najboljši scenarij se je Mazzinijev film znašel skupaj s še štirimi filmi.

Scenarij za film Izbrisana je Mazzini napisal po svoji istoimenski knjigi iz leta 2014, ki pa je bila pravzaprav sprva scenarij. »Vse skupaj je po moje trajalo kakšnih deset let, ampak film je končno tukaj, tako da pozabimo zdaj na to,« so njegove besede povzeli v sporočilu za javnost. Film prinaša zgodbo o samski mamici Ani, ki v porodnišnici ugotovi, da je ni v računalniških sistemih, da uradno ne obstajata ne ona ne njen novorojenček. Je zgodba o tem, kaj se je dogajalo Slovencem, rojenim na napačnem koncu razpadle države, ki so jim v 90. letih na upravnih enotah luknjali osebne izkaznice. Protagonistka filma Judita Franković Brdar je na 21. Festivalu slovenskega filma prejela vesno za najboljšo glavno žensko vlogo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo