Sreda, 23 oktober 2019
Iskanje

Mušičeve taboriščne risbe jeseni v Ljubljani

Moderna galerija bo gostila risbe Zorana Mušiča, ki so jih odkrili v Trstu

1. avg. 2019 | 10:21
Dark Theme

Moderna galerija v Ljubljani bo jeseni gostila razstavo Zorana Mušiča. Na ogled bo postavila 24 risb, ki so jih julija 2017 našli v tržaškem arhivu Vsedržavnega združenja partizanov Italije (Anpi). Gre za risbe, ki so bile do tedaj strokovni javnosti neznane, prvič pa so bile postavljene na ogled nekaj mesecev kasneje (januarja 2018) v tržaškem muzeju Revoltella – razstava je nosila naslov Osteklenele oči. Partizansko združenje se je namreč odločilo, da Mušičeve risbe – vse na taboriščno tematiko – za 50 let posodi mestnemu muzeju, da bi bile tako na razpolago čim širši javnosti in tudi skrbno varovane. Ravno na muzej Revoletella se je sedaj obrnilo vodstvo Moderne galerije s prošnjo, da jim risbe posodi za razstavo, ki naj bi bila okvirno na ogled od novembra letos do februarja 2020.

Več v današnjem (četrtkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo