Sobota, 04 maj 2024
Iskanje
SSG

Nocoj vabljeni v dvorano

Še nekaj ponovitev predstave Samo konec sveta

Trst |
10. jul. 2020 | 15:04
Dark Theme

Velika dvorana Slovenskega stalnega gledališča nocoj ponovno odpira vrata z izredno ponovitvijo drame Samo konec sveta. Predstava v režiji Vladimirja Jurca je zadnja, ki je doživela uprizoritev pred zaprtjem, ni pa dočakala vseh predvidenih abonmajskih ponovitev. Abonenti, ki si niso ogledali te francoske drame, bodo imeli ob 20.30 priložnost, da izkoristijo svojo abonmajsko izkaznico še za zadnjo ponovitev, blagajna gledališča pa bo odprta tudi za ostale obiskovalce.

Besedilo iz leta 1990 je delo Jean Luca Lagarcea, danes enega najbolj uprizorjenih francoskih dramatikov. Je zgodba o mladem pisatelju, ki se po dvanajstih letih odsotnosti vrne domov, da bi družino seznanil z vestjo o svoji bližnji smrti. Leta 2015 je drama postala scenarij za istoimenski film Xaviera Dolana, ki je prejel Veliko nagrado žirije na festivalu v Cannesu.

Uprizoritev SSG je nastala po prevodu Suzane Koncut, ene izmed letošnjih dobitnic nagrade Prešernovega sklada. Zasedbo sestavljajo Maja Blagovič, Primož Forte, Tina Gunzek, Romeo Grebenšek, Sara Gorše in glasbenik Denis Beganović.

Predstava bo opremljena z italijanskimi nadnapisi, dvorana pa preurejena v skladu z novimi preventivnimi predpisi. Jutri ob 21.30 bo gostovala na Martinčevem trgu v Kopru v okviru Primorskega poletnega festivala, 24. julija pa v parku tržaške Vile Sartorio v okviru festivala Trieste Estate.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava