Četrtek, 02 maj 2024
Iskanje

Pordenonelegge: 200 dogodkov v živo ... in green pass

Septembrski literarni festival bo gostil tudi Nobelovca Išigura

22. jul. 2021 | 15:54
Dark Theme

Črna pnevmatika na rumenem dnu je podoba, ki bo spremljala letošnji festival Pordenonelegge. Ker je pnevmatika simbol gibanja, odhoda in torej ponovnega zagona dejavnosti, a tudi zato, ker lahko pnevmatika ob svojem prehodu pusti sled ... In ambicije tega 22. »praznika knjig in avtorjev«, ki bo v Pordenonu potekal od 15. do 19. septembra, so nedvomno velike. Gostil bo japonsko-britanskega pisatelja in Nobelovega nagrajenca Kazua Ishigura, prejemnika nagrade Goncourt Herveja Le Tellierja, baskovskega pisatelja Fernanda Arambura, ki bo tu prejel nagrado FiulAdria zgodovina v romanu, Pordenonelegge bo obiskal tudi z nagrado Strega pravkar ovenčani Emanuele Trevi ...

Gostov bo več kot 400, dogodkov več kot 200. Kot je bilo slišati na predstavitveni tiskovni konferenci, želijo večino izpeljati v živo, ob vstopu v dvorane in šotore pa bodo morali obiskovalci pokazati ustrezno zeleno potrdilo (green pass). 30 dogodkov bodo vsekakor v neposrednem prenosu predvajali po spletni PNlegge TV.

Kot običajno bodo posebno pozornost namenili poeziji, kateri bo posvečena specifična knjigarna, med gosti festivala pa bo tudi beneška pesnica Antonella Bukovaz.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava