Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Spored 13. Festivala

Festival v Mavhinjah se bo zaključil 7. julija

27. jun. 2019 | 0:30
Dark Theme

V Mavhinjah bo do 7. julija potekal 13. Zamejski festival amaterskih dramskih skupin, ki ga bienalno prireja Športno kulturno društvo Cerovlje Mavhinje.

Mavhinjski trg in šotor bosta vsak dan razen ponedeljka in torka sprejemala občinstvo v dvanajstdnevnem zaporedju šestnajstih predstav, med katerimi bo samo ena gostovala izven tekmovalnega programa, to bodo Kraške intrige Kulturnega in umetniškega društva Brce. Najmlajši nastopajoči bodo zagotovo otroci šempolajskega vrtca, za najstarejše pa ni omejitev, dokler ustvarjalnost in prizadevnost vodita do gledališkega odra. Amaterske dramske skupine bodo predstavile svoje najnovejše uprizoritve, za nagrade pa bo poskrbela ocenjevalna žirija, ki jo letos sestavljajo dramaturginja Samanta Kobal, igralec Franko Korošec in Sanja Vogrič, predstavnica mlajše generacije gledaliških navdušencev, ki je že nekajkrat prepričala občinstvo prav na mavhinjskem odru. Kobalova je poznavalka festivala, kateremu zvesto sledi že veliko let, Korošec pa bo imel ob žiriji dodatno vlogo, saj bo vodil zaključni večer, ko bo na sporedu tudi nagrajevanje.

V času festivala bodo svoje unikatne izdelke v prostorih osnovne šole razstavljali tudi Mavhinjski ustvarjalci, skupina devetih kreativcev, ki ustvarjajo na raznolikih področjih – od obdelovanja gline do mozaika mimo klekljanja, marmoriranja papirja, risanja in obdelovanja polstena. Festival bo kot običajno »zamejski« v najbolj popolnem pomenu besede, saj bodo tekmovale tudi dramske skupine iz Avstrije in Hrvaške. Naša dežela pa bo v celoti zastopana s tržaškimi, goriškimi in beneškimi skupinami.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava