Sobota, 04 maj 2024
Iskanje
SSG

V SSG prihaja radoživa Mirandolina

Prva premiera v sezoni bo na sporedu v petek, 18. oktobra

FJK |
15. okt. 2019 | 15:28
Dark Theme

Slovensko stalno gledališče vstopa v nova sezono – prvo v celoti pod umetniškim vodstvom Danijela Malalana – s komedijo Krčmarica Mirandolina Carla Goldonija. Premiera bo na velikem odru tržaškega Kulturnega doma v petek, 18. oktobra, ob 20.30, ponovitve pa se bodo zvrstile do 9. novembra; mesec kasneje, 9. decembra, bo Krčmarica na ogled tudi v Gorici.

Uvodno produkcijo režira Katja Pegan, sicer tudi direktorica Gledališča Koper. To je njena tretja režija komedije izpod peresa Carla Goldonija, ki ga ima zelo rada, zlasti zaradi človekoljubnosti, ki preveva njegove like. Tak je tudi lik Mirandoline, ki po njeni oceni ni koketna, temveč samostojna ženska, ki živi enakopravno, tako v poklicu kot v ljubezni. Mirandolina ogromno energij vlaga v delo, živi v središču pozornosti, vsi jo snubijo, ker iz nje preveva eno samo življenje, kateremu se je nemogoče upreti, pravi režiserka.

V vlogi Mirandoline bo nastopila Nikla Petruška Panizon. Njeni snubci bodo Tadej Toš, Vladimir Jurc in Franko Korošec, v narečni komediji (priredbo podpisuje Patrizia Jurinčič) pa nastopajo še Maja Blagovič, Lara Komar in Primož Forte.

Več v jutrišnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava