Torek, 25 februar 2020
Iskanje

Vzporedni svetovi Alana Hranitelja

V treh prostorih Palacija in Stanovske dvorane Ljubljanskega gradu so predstavljeni trije različni obrazi uveljavljenega ustvarjalca

30. avg. 2019 | 12:26
Dark Theme

Vzporedni svetovi. V konkretnem trije. Alan Hranitelj je na veliki razstavi na Ljubljanskem gradu odstrl vpogled v tri svoje svetove: v svet bogate kostumografije; v osebni sanjski, »nevidni« svet in v svet Norega klobučarja. Števka tri igra (hote ali nehote) pomembno vlogo pri tokratni predstavitvi Hraniteljeve ustvarjalnosti: razstavo Vzporedni svetovi so namreč pripravili ob 33-letnici razvejane dejavnosti Alana Hranitelja in 13 let po veliki retrospektivni razstavi Kostumografija 1986–2006 v Mednarodnem grafičnem in likovnem centru v Ljubljani. In kot rečeno, v treh prostorih Palacija in Stanovske dvorane Ljubljanskega gradu so predstavljeni trije različni obrazi uveljavljenega ustvarjalca. Obiskovalce bodo vznemirjali še do 8. septembra (razstava je odprta vsak dan).

Več v današnjem (petkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero mesto naj bo evropska prestolnica kulture leta 2025?

13. feb. 2020 | 16:36
Kranj
Lendava
Ljubljana
Nova Gorica
Piran
Ptuj
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo