Petek, 19 april 2024
Iskanje

Začenja se 69. sanremski festival

Vseh 24 pevcev kategorije Big bo tekmovalo do finalnega večera

5. feb. 2019 | 13:03
Dark Theme

V ligurijskem Sanremu, mestu cvetja in glasbe, nocoj odpira vrata 69. sanremski festival, velik glasbeni televizijski spektakel, ki bo pred ekrani v Italiji in po svetu prav gotovo zbral milijone poslušalcev.

Sicer pa se je o prireditvi govorilo že veliko pred njenim uradnim začetkom zaradi politične polemike med kantavtorjem, umetniškim vodjo in voditeljem Claudiem Baglionijem ter ministrom Matteom Salvinijem, potem ko je Baglioni, ki ima svoje domovanje tudi na Lampedusi, kjer se že leta izkrcavajo nesrečniki iz revnih držav, javno nasprotoval Salvinijevi politiki proti migrantom ...

Kaj je Baglioni novega vpeljal v letošnji festival? Vseh 24 pevcev kategorije Big bo tekmovalo do finalnega večera. O zmagi bo odločala vsota glasov, ki jih bodo posamezne popevke dobile v teku vseh petih festivalskih večerov od telefonskega glasovanja, strokovne žirije, žirij v centrih RAI po Italiji in v tiskovnem središču festivala. Svojo zmagovalno popevko pa bo izbrala tudi žirija, ki jo sestavlja 100 najstnikov.

Nocojšnji prenos festivala se bo po televizijskem kanalu RAI 1 začel ob 20.30.

Več v današnjem (torkovem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava