Sreda, 25 maj 2022
Iskanje

Zavidljiv vokal avstralskega rokerja

Skupina Wolfmother izdala novo ploščo

19. nov. 2021 | 11:30
Dark Theme

Avstralski rokerji Wolfmother se po dveh letih vračajo z novim glasbenim materialom: prejšnji teden je zagledala luč nova plošča z naslovom Rock Out. Šesti plošček je bend izdal v samozaložbi – tako kot prejšnjega Rock'n'roll Baby in starejšega New Crown.Skupino Wolfmother je leta 2003 ustanovil karizmatični pevec in glasbenik Andrew Stockdale. Ta je svojo ljubezen do Led Zeppelinov in rokenrola iz sedemdesetih usmeril v glasbeni projekt, h kateremu je povabil še basista in pianista Chrisa Rossa ter bobnarja Mylesa Hesketta. Leto kasneje je izšla prva istoimenska kratka plošča, ki je v Avstraliji doživela dober uspeh. S pomočjo lokalne založbe Modular Recordings, ki pa je delovala pod okriljem velikanke Universal Music, je leta 2005 izšel prvenec Wolfmother. Glasbena kritika je ploščo sprejela odlično, čeprav so nekateri bendu očitali, da je preveč podoben Led Zeppelinom. Njegov sound je bil očitno pod vplivom angleških idolov, je pa vseeno zvenel kolikor toliko izvirno. Z dobro promocijo, videospoti in turnejo je plošček prodal več milijonov izvodov. Stockdale je pri vsem tem igral vlogo prve dame in skorajda »diktatorskega« liderja. Že po treh letih je kazalo, da bo bend razpustil, člane skupine je menjaval kot spodnje perilo, pogosto pa so se kar sami oddaljili od glasbenega projekta ... Po dolgih petih letih je Stockdale posnel novo ploščo Cosmic Egg. Pomagal mu je basist in pianist Ian Peres, ki mu je edini stal ob strani skoraj deset let. V naslednjih letih se je Stockdale odločil, da se bo znebil tudi založb in začel izdajati plošče v samozaložbi. Tudi albume je v glavnem snemal kar sam, le za bobni je vsakič sedel nov bobnar. Na novi plošči je na primer za to poskrbel Hamish Rosser. Deset komadov je Stockdale posnel v svojem domačem studiu, poskrbel pa je tudi za producentsko plat. Brez večje promocije, niti distribucije (vinilk in cedejev zaenkrat še ni!) se je tako prejšnji teden na bendovi spletni strani prikazal nov plošček. Rock Out traja pol ure in priznati je treba, da gre teh trideset minut kar hitro mimo. Roku iz sedemdesetih je Stockdale dodal še metal iz osemdesetih, na primer v komadih Metal & Fire, Upload in Mantle. Njegov vokal je še vedno zavidljiv, tudi v baladi Outside. Na »stara leta« je skratka avstralski roker le razumel, da je najbolje, da svojo glasbo ustvarja sam. Uspeva mu kar dobro.

Rock Out

Wolfmother

Hard rock – heavy metal

Samozaložba, 2021

Ocena: ★★★★

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo