Četrtek, 04 april 2024
Iskanje

Znani zmagovalci 47. literarnega natečaja Mladike

Podelitev nagrad bo 11. februarja na Prešernovi proslavi Slovenske prosvete in Društva slovenskih izobražencev v Peterlinovi dvorani v Trstu

Trst |
2. feb. 2019 | 13:28
Dark Theme

Znani so zmagovalci 47. literarnega natečaja tržaške revije Mladika, ki je obsegal tako pesniška kot prozna dela slovenskih avtorjev iz matice, zamejstva in zdomstva. Ocenjevalna komisija, ki se je sestala 29. januarja v Trstu, je obravnavala 76 proznih prispevkov in 62 ciklusov pesmi, na koncu pa je na področju proze prvo nagrado namenila noveli Tadeje Krečič Scholten iz Ljubljane Eter je bil slab prevajalec. Drugo nagrado si je prislužila novela Tržačanke Barbare Zlobec Poslednji humanist, tretjo pa novela Gašperja Tonina iz Kamnika Pianopianist.

Na področju poezije prejme prvo nagrado cikel pesmi Milana Novaka iz Varaždina Kot bi senca zdrsela čez žarek, drugo ciklus Marije Švajncer iz Maribora z naslovom Dantejev svečenik. V spomin na Andreja Capudra, tretjo pa ciklus Aleša Jesenka iz Loč z naslovom Selitev v brezimnost.

Podelitev nagrad bo 11. februarja ob 20. uri v Peterlinovi dvorani v Trstu ob priložnosti Prešernove proslave, ki jo prirejata Slovenska prosveta in Društvo slovenskih izobražencev.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava