Ponedeljek, 22 julij 2019
Iskanje

Doživite karnevalsko vzdušje ob morju

V prvih dneh marca bo slovensko Istro zaznamoval Istrski karneval. V Kopru bo na pustno soboto, 2. marca, tradicionalna 11. Istrska pustna povorka.

Koper |
16. feb. 2019 | 0:01
Dark Theme

Koper bo v soboto, 2. marca, prizorišče zabave, dobre volje in barvitosti. Vse to in še več namreč odlikuje Istrsko pustno povorko. Slednja bo ob 15. uri krenila s koprskega potniškega terminala, svojo pot pa sklenila na parkirišču ob stadionu Bonifika, kjer bo tudi podelitev nagrad najboljšim maskam in večerna zabava s priljubljenim Ansamblom Modrijani. Tudi letos bodo na povorki sodelovale pustne skupine, pustni vozovi in etnografske maske. Vse kaže, da bodo Koper obiskali tudi kurenti, ki so zagotovo eni najbolj prepoznavnih slovenskih pustnih likov, med maskami pa ne bodo manjkale niti tiste, ki odražajo aktualno družbeno-politično stanje.

www.istrski-karneval.si
www.istrski-karneval.si

Na svoj račun bodo prišli tudi najmlajši, v Taverni bo namreč že v dopoldanskih urah poskrbljeno za pravo otroško pustno zabavo. Program, ki se bo začel ob 10. uri, bodo popestrili plesalci Plesnega centra Fiona, čarodej in kreativne delavnice. Kot se za pustno zabavo spodobi, pa v mestu ne bo manjkalo pustnih dobrot, kot so krofi in za Istro v pustnem času nepogrešljive miške oziroma fritule ter kroštoli.

Več o Istrskem karnevalu na: www.istrski-karneval.si

$!Doživite karnevalsko vzdušje ob morju

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje načrtujete, da bi preživeli letošnji dopust?

28. maj. 2019 | 12:28
v Sloveniji
na Hrvaškem
v Italiji
v Grčiji
v kakšni drugi evropski državi
na eni od neevropskih celin
ne bom dopustoval
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo