Sobota, 16 februar 2019
Iskanje

Bližajoči se ciklon pustoši nad evropskim severom

18. jan. 2018 | 12:54
Dark Theme

Globok ciklon polarnega izvora, ki bo jutri, kot poročamo posebej, le deloma vplival na vreme pri nas, ker nas bodo pred njim obvarovale Alpe, povzroča velike težave v nekaterih severnih in osrednjih evropskih predelih. Neurja povzročajo težave v Veliki Britaniji, Nizozemski in v Nemčiji.
V Veliki Britaniji močan veter ovira promet po večjem delu države. Zaradi podrtih dreves je zaprtih več cest, moten je tudi železniški promet. V Angliji je brez elektrike ostalo 59.000 gospodinjstev, na Škotskem pa je danes zaprtih več šol.
Na Nizozemskem so zaradi močnega vetra odpovedali vse lete na amsterdamskem letališču in ustavili tudi ves železniški promet. Vlaki so ustavljeni tudi v nemški zvezni deželi Severno Porenje Vestfalija.
Iz varnostnih razlogov so pred bližajočim se neurjem danes tudi zavarovali območje okoli znamenite gotske katedrale v nemškem Kölnu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo