Petek, 19 april 2024
Iskanje

Z gliserjem iz Trsta na Mali Lošinj

2. avg. 2018 | 16:35
Dark Theme

Vas mika obisk bližnje Istre in obmorskih mest v Sloveniji in na Hrvaškem, a vas skrbijo vrste na meji in cestni promet v poletnih mesecih? Izognete se jim lahko s preprosto varianto - vožnjo po morju. Tam ni ne čakalnih vrst na državni meji ne zastojev, pa še lep razgled na istrsko obalo boste imeli. Vse to vam ponuja ladijska družba Liberty Lines s sedežem v Trapaniju, ki je včeraj povabila novinarje na krov svojega hidrogliserja ter jim med vožnjo do Poreča in Pirana predstavila svoje delovanje.
Družba povezuje 31 destinacij v Sredozemlju, med temi tudi Trst z istrskim polotokom. Ta poletna povezava, ki deluje od 28. junija do nedelje, 9. septembra, je rezultat sporazuma med Furlanijo-Julijsko krajino, Slovenijo in Hrvaško, ki so združile svoje moči, da bi spodbudile razvoj turizma in turistom in domačinom ponudile alternativo vožnji z avtom ali avtobusom.

Potniki lahko s četrtega pomola v Trstu dosežejo Piran, Rovinj, Poreč, Pulj in Mali Lošinj v zelo kratkem času, saj se vozijo s Fiametto M., katere srednja hitrost se giblje pri 34 vozlih, kar sovpada s 63 kilometri na uro.

Več v današnji tiskani izdaji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava