Sreda, 20 februar 2019
Iskanje

Prebiranje elektronske pošte? Naj se všteje v delovni čas!

30. avg. 2018 | 15:51
Dark Theme

Delavci svoj čas na poti na delo redno namenjajo za prebiranje in odgovarjanje poslovne spletne pošte, zato bi se morala ta pot šteti v njihov delovni čas, menijo britanski raziskovalci. V novi raziskavi so namreč ugotovili, da se je zaradi brezžičnega interneta na vlakih posameznikov delavnik podaljšal. Raziskovalci z univerze West of England v Bristolu so z novo študijo ugotavljali vpliv brezplačnega brezžičnega interneta na vlakih, ki vozijo na relaciji London-Birmingham ter London-Aylesbury.
V raziskavi, ki so jo predstavili na inštitutu Royal Geographical Society, so obravnavali pot na delo 5000 ljudi, poroča britanski BBC. V študiji so ugotovili, da je kar 54 odstotkov uporabnikov brezžičnega interneta na vlaku med vožnjo na delo pošiljalo poslovno elektronsko pošto, medtem ko so drugi za ta namen uporabljali lastne mobilne podatke, poroča britanski BBC.
Zaposleni so se na poti na delo seznanjali z elektronsko pošto, ki so jo dobili pred začetkom delovnega dne, medtem ko so med vračanjem domov zaključevali delo, ki ga niso utegnili dokončati v rednem delovnem času. Kot je pojasnil eden od potnikov na poti iz Londona v Birmingham, mu vožnja omogoča dokončanje dela, ki mu ga kasneje ne bo potrebno opraviti doma.
Študija je sicer sprožila številna vprašanja o razločevanju delovnega in zasebnega ravnotežja. Raziskovalka Juliet Jain je dejala, da so pametni telefoni in dostop interneta na telefonih »zameglili mejo« med delom in zasebnim življenjem. Ob tem je opozorila, da bi delodajalci z upoštevanjem poti na delo kot delovnega časa želeli »večji nadzor in odgovornost« zaposlenih v njihovem prostem času.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo