Četrtek, 21 februar 2019
Iskanje

Japonsko je dosegel najmočnejši tajfun zadnjih desetletij

4. sep. 2018 | 16:13
Dark Theme

Japonsko je danes dosegel močan tajfun Jebi, najmočnejši v zadnjih 25 letih. Veter dosega konstantno hitrost 162 km/h, sunki pa do 216 km/h, tajfun pa prinaša tudi obilne padavine. Ponekod so v eni uri namerili več kot 80 litrov dežja na kvadratni meter, pričakujejo pa tudi do 500 litrov dežja na kvadratni meter.
Ujma je doslej bila usodna za najmanj enega človeka, ki je umrl v mestu Higashiomi na zahodu države, ko se je nanj zrušilo skladišče, več deset ljudi je poškodovanih. V mestu Kobo so evakuirali 300.000 ljudi. Odpovedali so številne lete in vlake.
Zaradi Jebija je med drugim tanker trčil v most, ki povezuje mednarodno letališče Kansai z mestom Izumisano. Voda je poplavila vzletno stezo in kletno nadstropje letališča Kansai.
Zaradi tajfuna so odpovedali skoraj 800 poletov in številne vlake, ki so glavno javno prevozno sredstvo na Japonskem. Ustavili so tudi povezavo s hitrim vlakom Shinkansen med Tokiem in Shin-Osako. Prekinjene so trajektne povezave. Šole so ostale zaprte.
V osrednji in zahodni Japonski je brez elektrike ostalo pol milijona gospodinjstev.


Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo