Sobota, 16 februar 2019
Iskanje

Orkan Florence ogroža deset milijonov ljudi

13. sep. 2018 | 11:00
Dark Theme

Ameriški Nacionalni center za orkane je sporočil, da ogromen orkan Florence, ki se iznad Atlantika pomika proti vzhodni obali ZDA, sedaj ogroža že deset milijonov ljudi, ki so že zapustili obalna območja ali pa se pripravljajo na evakuacijo, ko bo izdan ukaz. Meteorologi ne uspejo natančno določiti, kje bo orkan udaril na kopno, kajti pomikanje orkanov je mnogokrat nepredvidljivo. Pod udarom so Severna ali Južna Karolina, morda celo Georgia, ki je prav tako razglasila izredne razmere kot obe Karolini in Virginija. Najverjetneje naj bi prispel na kopno nekje med Južno in Severno Karolino v petek proti večeru, nato pa se bo pomaknil naprej na celino in povzročal hude poplave.
Florence je sicer izgubil nekaj moči in hitrost vetrov se je zmanjšala z 225 na 175 kilometrov na uro. Orkan je s 4. kategorije najprej v sredo zvečer oslabel v 3. kategorijo, nato pa danes v 2. kategorijo. Bližje obali bo, bolj naj bi izgubljal energijo, vendar pa oblasti opozarjajo, da bo še vedno zelo nevaren. Uradnik Zvezne agencije za posredovanje v naravnih nesrečah Jeff Byard je to slikovito opisal kot razliko med tem ali se v človeka zaleti vlak ali tovornjak, poln cementa.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo