Petek, 12 april 2024
Iskanje

Zaposlene so silili piti urin in jesti ščurke

7. nov. 2018 | 12:53
Dark Theme

Vodilne v kitajskem podjetju v mestu Guizhou so aretirali, potem ko so se v javnosti pojavile informacije, da tam zaposlene silijo piti urin in jesti ščurke. Zaposlene, ki niso izpolnili ciljev prodaje, so tudi pretepali. Policija je ukrepe proti vodilnim v podjetju, ki se ukvarja s prenovo domov, sprožila, potem ko so se pojavili posnetki, na katerih je videti delavce, ki jih pretepajo s pasovi in ki morajo piti rumeno tekočino.
Na družbenih omrežjih pa so se ob posnetkih pojavili zapisi, da morajo zaposleni v primeru neizpolnitve zadanih ciljev tudi jesti ščurke, poročajo kitajski mediji, ki jih povzema britanski BBC. Tri menedžerje podjetja so zaradi teh incidentov aretirali in jih kasneje obsodili na zaporne kazni.
To je le zadnji primer krutosti, ki so jim podvrženi zaposleni v nekaterih kitajskih podjetij. V preteklosti so mediji poročali o primeru, v katerem so morali zaposleni klofutati drug drugega, s čimer naj bi dosegli večjo motivacijo. Poročali so tudi o delavcih, ki so se morali, za krepitev vezi v podjetju ali kot kaznovanje, plaziti po ulicah ali poljubljati koše za smeti.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava