Nedelja, 28 april 2024
Iskanje

Burja bo zrak prečistila in prehodno segrela

13. nov. 2018 | 14:31
Dark Theme

Vlažno vreme z občasnim rosenjem ima štete ure. Anticiklon nad vzhodom se namreč krepi in bo od jutrišnjega dne občutneje segel do naših krajev. Zapihala bo šibka burja, ki bo prečistila in segrela ozračje. Jutri se bo čez dan vreme izboljšalo in bo že več jasnine. Proti nam bo pritekal občutno bolj suh zrak. Najvišje dnevne temperature pa bodo do okrog 20 stopinj Celzija. Šlo bo za nenavadno visoke vrednosti v tem času.
Lepo vreme se bo v drugi polovici tedna nadaljevalo, toda bo iz dneva v dan postopno hladneje. Od severovzhoda bo iznad arktičnih predelov proti nam začel pritekati celinski zrak. Iz dneva v dan bomo beležili kakšno stopinjo Celzija manj, ob koncu tedna bodo najvišje dnevne temperature podobne sedanjim najnižjim nočnim. Burja pa bo povečevala občutek mraza. Noči bodo kar mrzle. Živo srebro se bo mestoma spustilo do okrog 5 stopinj Celzija. Prevladovala pa bo jasnina z le občasno zmerno oblačnostjo.
Mraz se bo, kot kaže, nato stopnjeval v začetku prihodnjega tedna, ko se bodo vrstili novi impulzi mrzlega severovzhodnega zraka. Hkrati pa ni izključeno, da bo sredi prihodnjega tedna dosegla naše kraje tudi višinska dolina.
V začetku prihodnjega tedna bo še prevladovalo stanovitno in povečini sončno vreme, nato je možno da bo prišlo do poslabšanja. Kaže, da bo prihodnji teden v primerjavi z zdajšnjim dogajanjem kar zimski.


Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava