Sobota, 15 december 2018
Iskanje

»Pustite nam startati«

6. jul. 2018 | 17:49
Dark Theme

Tudi logotip Zadružne kraške banke (ZKB) se je sredi tedna pojavil v celostranskem pozivu v osrednjem italijanskem gospodarskem dnevniku Il Sole 24 ore. Naročnik oglasa, ki se je v več različicah pojavil tudi v drugih medijih, so skoraj vse zadružne banke v Italiji. »Pustite nam, da startamo,« prosijo.
Banke in njihove krovne zveze pozivajo vlado, naj ne spreminja zakona o reformi zadružnih bankah. Tega je parlament sprejel pred dvema letoma, s prvim januarjem 2019 pa bi morale zaživeti tri matične skupine, ki bodo po novem bedele nad poslovanjem posameznih bank. Toda premier Giuseppe Conte je med nastopom v poslanski zbornici med razpravo o zaupnici napovedal spremembo »nedavnih določb o zadružnem bančništvu in ljudskih bankah«. Ni povedal več od tega, a očitno že dovolj, da so se upravitelji bank prestrašili.
»Reforma prinaša ogromne novosti, banke so se jim že začele prilagajati, zato si ne želimo, da bi se zdaj vračali nazaj,« pravi predsednik ZKB Adriano Kovačič.

Več v jutrišnji (sobotni) tiskani izdaji

Če želite komentirati, morate biti registrirani

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Koliko knjig ste prebrali letos?

12. dec. 2018 | 7:00
Nobene
Eno
Do pet
Do deset
Več kot deset
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo