Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

»Cvetje ni dovolj, bistvene so sveže ideje«

31. jul. 2018 | 17:28
Dark Theme

»Več kot dvajset let sem bila zaposlena na zavarovalniškem področju. Delo mi je postajalo vse bolj težavno, nisem se več počutila dobro. Začutila sem, da si želim in potrebujem spremembo. Nisem pa točno vedela, v kateri poklic bi se lahko preusmerila,« je z mešanico pristnega smeha in energične odločnosti obrazložila Magda Švara, ki je leta 2009 odprla cvetličarno Magdi v Boljuncu.
Od začetnega vrtinca nasprotujočih si občutkov so se drobci mozaika počasi začeli sestavljati kar sami. Med nedeljskim branjem Primorskega dnevnika je najprej zasledila, da v vasi prodajajo hišo ob cerkvi. Nekaj dni kasneje je naključno zvedela še o začetniškem cvetličarskem tečaju deželne šole Scuola Fioristi FVG. »Posredovali so nam osnove poklica, kot sta na primer čiščenje rož ali oblikovanje prvih šopkov. Znašla sem se praktično takoj in v hipu vzljubila ta svet. Stik z naravo in ustvarjalnost tega poklica sta me dobesedno prevzela,« je povedala.
Računa lahko na solidno mrežo zvestih odjemalcev, od domačinov pa tudi Tržačanov in prebivalcev širše okolice. Veliko sodeluje z društvi Občine Dolina in Glasbeno matico, ki so njeni stalni odjemalci. Obenem pa vselej priskoči na pomoč združenju partizanov VZPI-ANPI s pletenjem vencev za spominske svečanosti.

Zgovorna boljunška cvetličarka je vsekakor prepričana, da se moraš v tem poklicu razlikovati od ostalih, za sabo moraš pustiti markantno sled. Konkurenca je namreč dokaj močno zaznavna. Osebno se je usmerila na proslavljanje pomembnih življenjskih mejnikov, kot so rojstva, krsti, obhajila, poroke, rojstni dnevi, obletnice in podobno
Več v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava