Sobota, 23 februar 2019
Iskanje

Izdeluje in popravlja klasične, akustične in električne kitare

3. avg. 2018 | 17:53
Dark Theme

Misel, da bi se izučil izdelovanja kitar, se je Aljoši Kalc porodila že po maturi: razmišljal je, da bi odšel na študij v Cremono, »meko« izdelovalcev godal, od koder je bil slavni Antonio Stradivari. Po spletu okoliščin je željo za nekaj let postavil na stranski tir in po zaključku univerzitetnega študija začel delati v mizarski delavnici, kjer so se skomine po izdelovanju kitar ponovno prebudile. Tako se je leta 2013 končno odločil za dogodivščino in se odpravil na Severno Irsko, točneje v Belfast, kjer je eno izmed svetovno priznanih glasbilarskih središč. Pet mesecev je preživel na šoli Lagan Lutherie School, ki deluje v sklopu cenjenega podjetja Avalon guitars, kjer ročno izdelujejo klasične in akustične kitare. »Tu sem se z mojstrom Samom Irwinom, ustanoviteljem šole, poglobil v izdelovanje kitar od deske do inštrumenta,« je razkril Aljoša Kalc, podjetnik, ki si je delavnico uredil v Ricmanjih.

Po povratku s Severne Irske se je novopečeni izdelovalec kitar prijavil na Inkubator za mlade podjetnike, ki ga je priredilo Slovensko deželno gospodarsko združenje. Projekt Aljoše Kalca je bil med izbranimi, ustanovil je podjetje in začel z izdelovanjem in popravljanjem priljubljenih brenkal.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo