Sobota, 16 februar 2019
Iskanje

Ali prihaja najdražji iPhone vseh časov?

11. sep. 2018 | 12:27
Dark Theme

September je tradicionalno čas, ko ameriški tehnološki velikan Apple ravno še pravočasno pred začetkom sezone nakupovanja božičnih daril predstavi najnovejše modele pametnih telefonov iz svoje serije iPhone. Letos je pričakovati tri nove aparate, cena enega od njih naj bi se povzpela v doslej še neslutene višave. Predstavitev novih iphonov bo skorajda zagotovo jutri, 12. septembra, ko je ameriški koncern sklical novinarsko konferenco na svojem sedežu v Cupertinu. Kaj bodo na njej povedali, pri Applu sicer ne razkrivajo, medtem pa v javnost že curljajo prve informacije.
Trenutno najbolje prodajani model Applovih pametnih telefonov je lani predstavljeni iPhone X, ki se z osnovno ceno 999 dolarjev (1149 evrov) uvršča v najvišji cenovni razred pametnih telefonov. Po drugi strani je mogoče prav tako septembra lani predstavljeni model iPhone 8 kupiti za 699 dolarjev (799 evrov).
A letos se utegne cenovni razpon še razširiti. Če bo Apple zares predstavil model iPhone X v večji različici, kot se govori, potem utegne biti njegova cena še višja od tiste za ta model v standardni velikosti. Neposredni naslednik modela iPhone X naj bi stal enako lot lani predstavljeni model, torej 999 dolarjev (1149 evrov) za različico s 14,7-centimetrskim zaslonom OLED, ki omogoča bolj kontrastno sliko od zaslonov LCD. Precej dražji pa naj bi bil morebitni model iPhone X Plus, in sicer naj bi kupci za osnovno različico s 16,5-centimetrskim zaslonom OLED odšteli 1099 dolarjev (1259 evrov), napovedujejo pri nemškem spletnem portalu Giga.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Se strinjate, da mora v italijanskem parlamentu sedeti predstavnik slovenske manjšine?

9. feb. 2019 | 7:00
Da, v obeh vejah parlamenta
Da, a samo v senatu
Ne
Ne, je pa primerno, da se Slovencem olajša izvolitev svojega predstavnika
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo