Četrtek, 04 junij 2020
Iskanje

Bo vreme vplivalo na brexit?

Danes parlamentarne volitve v Veliki Britaniji

London |
12. dec. 2019 | 12:07
Dark Theme

V Veliki Britaniji potekajo parlamentarne volitve, ki bodo odločile bližnjo usodo brexita in veljajo za najpomembnejše v celotni generaciji. Zmaga se obeta vladajočim konservativcem, a absolutne večine, ki bi jim olajšala uresničitev izstopa iz EU, nimajo zagotovljene.

Ob 8. uri po srednjeevropskem času se je odprlo več kot 4000 volišč v Angliji, na Škotskem, v Walesu in na Severnem Irskem. Njihova vrata bodo ostala odprta do 23. ure po srednjeevropskem času, ko je pričakovati tudi objavo izidov vzporednih volitev.

Volitve na Otoku tradicionalno potekajo vsakih pet let, a poslanci so oktobra izglasovali že druge predčasne volitve v dveh letih. Kot poroča britanski BBC, gre za prve zimske volitve od leta 1974 in prve decembrske po letu 1923.

Veliko pozornosti je danes med drugim namenjenih zimskemu vremenu, saj se glede na napovedi obetajo temperature okrog ledišča, dež in celo sneg, kar bi lahko vplivalo na volilno udeležbo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kje bi radi počitnikovali?

2. jun. 2020 | 16:42
V Sloveniji
V Italiji
Na Hrvaškem
V Grčiji
Drugje
Letos si počitnic ne bom mogel privoščiti
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo