Nedelja, 12 julij 2020
Iskanje

»Di Maio pozabil na italijansko manjšino«

Vodja italijanske diplomacije nima v programu srečanja z italijansko narodno skupnostjo v Sloveniji

Koper |
2. jun. 2020 | 14:59
Dark Theme

Med sobotnim obiskom v Ljubljani italijanski zunanji minister Luigi Di Maio nima v programu srečanja s predstavništvom italijanske manjšine v Sloveniji, poroča Radio Koper Capodistria v italijanskem jeziku. Novinar Stefano Lusa upa, da bo vodja italijanske diplomacije vsekakor v zadnjem trenutku našel čas za srečanje z italijansko manjšino, v nasprotnem primeru bi šlo za odkrito odstopanje od dosedanje prakse v odnosih med Italijo in manjšino v Istri. Slovenski zunanji minister Anže Logar bo v skladu z ustaljeno navado v petek na ministrstvu sprejel predstavnike slovenske manjšine v Italiji.

V krogih italijanske manjšine si v teh urah prizadevajo, da bi na sobotnih pogovorih sodeloval vsaj italijanski poslanec v Državnem zboru Felice Žiža, ki menda do tega trenutka še ni prejel vabila za sobotni sestanek. Iz neuradnih krogov se je izvedelo, da naj bi Di Maio sprejel uradno delegacijo Italijanov v Sloveniji v Rimu, torej po sobotnem obisku v Ljubljani.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo