Ponedeljek, 01 junij 2020
Iskanje

Kacin: O odpiranju meje z Italijo kaj več znanega v ponedeljek

Odpiranje mej je trenutno odvisno od bilateralnih dogovorov, najprej s Hrvaško, Avstrijo in Madžarsko, je povedal uradni govorec slovenske vlade

22. maj. 2020 | 13:14
Dark Theme

Odpiranje mej je trenutno odvisno od bilateralnih dogovorov, najprej s Hrvaško, Avstrijo in Madžarsko, je povedal uradni govorec slovenske vlade Jelko Kacin. Tudi z Italijo načrtujejo skupno srečanje. Kacin pričakuje, da bo glavni slovenski epidemiolog Mario Fafangel kaj več o odprtju meje z Italijo lahko povedal v ponedeljek.

Bilateralni dogovori za zdaj potekajo s tremi sosednjimi državami, nato pa bodo še z drugimi, ki imajo po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje zadovoljivo epidemiološko sliko. Gre po oceni NIJZ za 14 evropskih držav.

V zvezi z Avstrijo si želi, da bi do dogovora prišlo čimprej, kajti avstrijski državljani trenutno morajo ob povratku iz Slovenije prestati obvezno karanteno, kar zelo otežuje odločitev, da bi se odločili za počitnice v Sloveniji. Veliko državljanov Avstrije pa se zanima za bivanje v slovenskih turističnih krajih med binkoštnimi, meni Kacin. Kacin si sicer želi, da bi bil evropski dogovor o prehajanju mej dosežen čim prej, dotlej pa bodo veljali bilateralni sporazumi.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Za katero prepoved si najbolj želite, da bi jo odpravili?

6. maj. 2020 | 17:24
Prepoved ležanja na plaži
Prepoved prostega prečkanja meje
Prepoved obiska prijateljev
Prepoved skupinskih športov
Prepoved normalnega obratovanja barov in restavracij
Vse sedanje prepovedi so na mestu
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo