Sreda, 08 december 2021
Iskanje

Med šolanjem že okusiš praktično plat poklica

Danes virtualni dan odprtih vrat zavoda Ad Formandum

FJK |
28. nov. 2020 | 6:25
Dark Theme

Naj vas mir ob vstopu v poslopje pod Sv. Alojzijem s prelepim razgledom na Tržaški zaliv, kjer domuje in deluje tržaški sedež zavoda za poklicno izobraževanje Ad Formandum, ne zavede. Učilnice v pritličju in prvem nadstropju, v katerih navadno poteka pouk, so trenutno prazne, saj so morali zaradi koronavirusnih razmer »nepraktični« del izobraževanja prenesti v spletne učilnice, a čisto drugače je v drugem nadstropju.

V kuhinji in sosednjem prostoru s točilnim pultom in mizami je živahno: praktični del izobraževanja, ki ga je za dve petini vseh šolskih ur, torej nekje od 12 do 16 ur tedensko, namreč poteka v živo, seveda z upoštevanjem vseh varnostnih predpisov, pojasni vodja izobraževalnih storitev Neva Caris. Na poklicnem izobraževalnem zavodu so specializirani za gostinsko dejavnost: v Trstu je mogoče izbirati med kuharsko smerjo in tisto za strežbo, v Gorici pa je ob kuharskem tečaju na voljo še smer za peke in slaščičarje.

Na voljo je tudi smer za strežbo (FOTODAMJ@N)
Na voljo je tudi smer za strežbo (FOTODAMJ@N)

Enkratna priložnost, ko lahko dijaki nižjih srednjih šol, ki se letos odločajo o nadaljnjem izobraževanju (pa tudi njihovi starši) »pokukajo« v vsakodnevno kolesje Ad Formanduma, bo že danes, ko bodo imeli virtualni dan odprtih vrat. Vse, kar morate storiti je, da ob 11. uri obiščete Facebook stran Ad Formanduma ali spletno stran. Lahko se boste sprehodili po prostorih poklicnega zavoda, se poglobili v izobraževalno ponudbo, na ogled pa bo tudi »tutorial« za pripravo okusne kave ali rižote ... vse to iz udobja domačega kavča.

Več v današnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo