Sobota, 21 maj 2022
Iskanje

Na Kitajskem bodo predvajali slovenske filme

Na ogled bo šest celovečercev, retrospektivo bodo odprli v filmskem arhivu v Pekingu

26. okt. 2021 | 16:13
Dark Theme

Na Kitajskem bo od 28. oktobra do 4. novembra potekala prva retrospektiva slovenskih filmov, ki so nastali med letoma 1956 in 2020. Na ogled bo šest celovečercev, vsi bodo podnaslovljeni v kitajščino in angleščino. Retrospektivo bodo odprli v filmskem arhivu v Pekingu, kasneje pa jih bodo predvajali tudi v drugih večjih kitajskih mestih. Odprli jo bodo v četrtek ob 19. uri z digitalizirano in restavrirano različico filma Dolina miru Franceta Štiglica iz leta 1956, ki so ga leta 2016 predstavili v programu klasik mednarodnega filmskega festivala v Cannesu ter zatem predvajali na številnih festivalih in kinotekah po vsem svetu.

Kot so sporočili s Slovenskega filmskega centra (SFC), bodo slavnostni govorniki na odprtju direktorica kitajskega filmskega arhiva Sun Xianghui, slovenska veleposlanica na Kitajskem Alenka Suhadolnik, profesor pekinške filmske akademije Wang Yao in direktorica SFC Nataša Bučar, ki bo zbrane nagovorila preko videa. SFC je retrospektivo pripravil skupaj z veleposlaništvom RS na Kitajskem in Kitajskim filmskim arhivom.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Italijanska vlada je odločila, da zaradi manjše razpoložljivosti energentov zaradi vojne v Ukrajini temperature ob uporabi klimatskih naprav ne smejo biti nižje od 27°C, pozimi pa ne bodo smele presegati 19°C (+/- 2°C).

17. maj. 2022 | 6:00
Soglašam, ker menim, da gre za upravičeno žrtev
Soglašam le delno, ker menim, da je ob omenjenih temperaturah poleti pretoplo in pozimi premrzlo za življenje in delo
Odločitev zavračam, ker menim, da je neustrezna
Odločitev odločno zavračam, ker menim, da gre za neupravičeno žrtev
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo