Sreda, 24 april 2024
Iskanje

O zapuščini Darka Bratine in izkušnji etničnih delavnic

Seminar o Darku Bratini v Ljubljani

24. maj. 2019 | 0:15
Dark Theme

Seminar Kultura in meje, ki ga goriški Kinoatelje z Inštitutom za narodnostna vprašanja v Ljubljani (INV) ter s Slorijem iz Trsta, Slovenskim znanstvenim inštitutom iz Celovca in Centrom za zgodovinska raziskovanja iz Rovinja, v okviru projekta Zaupati čez mejo posveča Darku Bratini (1942-1997), bo zadnjo etapo imel v Ljubljani.

V petek, 24. maja, z začetkom ob 9.30 bo pod naslovom Čezmejno raziskovanje etničnosti (Etnične delavnice štirih inštitutov 1989-1990) potekal na sedežu INV v Erjavčevi ulici 26. V ospredju bo Bratinovo študijsko prizadevanje in delovanje, ki sta vezana na etnos.

Ovrednotili bodo torej izkušnjo »etničnih delavnic« štirih narodno manjšinskih inštitutov od Ljubljane do Trsta, Celovca in Rovinja, ki so jih priredili ob koncu 80. let preteklega stoletja. Med potekom seminarja bodo vrteli film Zamejci iz leta 1989 (režiser Andrej Mlakar, koscenarist Darko Bratina).

Govorniki bodo Miran Komac, Davorin Devetak, Andrej Mlakar, Majda Kaučič Baša in Danjel Jarc. Čas bo tudi za pričevanja Bratinovih prijateljev in sopotnikov.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava