Petek, 26 november 2021
Iskanje

Ob 14. uri bi vozovi krenili s Pikelca ... (fotografije)

Letos 54. Kraškega pusta ne bo

Trst |
13. feb. 2021 | 14:17
Dark Theme

Openskih ulic letos ne bodo polnili vozovi in maškare. Tradicionalnega pustnega sprevoda, letos že 54. Kraškega pusta, zaradi pandemije in še vedno resne epidemiološke slike ne bo.

»Še predense je rodil, smo ga pokopali,« se je pošalil obraz Kraškega pusta Igor Malalan. Sicer pa bo priložnost za stik s stvarnostjo Kraškega pusta v torek ob 18. uri, ko bo Slovensko etnografsko društvo, ki vsako leto obišče enega izmed slovenskih pustov, priredilo virtualno strokovno ekskurzijo.Na spletnem dogodku na platformi Zoom se bosta o dogajanju, organizaciji in pripravah na karneval pogovarjala Igor Malalan in Jurij Fikfak (ZRCSAZU), ki bo spregovoril o terenskih raziskavah o življenju Slovencev zunaj meja Republike Slovenije.

Pustne povorke ne bo seveda niti v Sovodnjah, da pa bi ta čas ne minil čisto brez pustnega pridiha, bodo v ponedeljek v neposrednem prenosun a Facebooku nagradili zmagovalce likovnega natečaja Oblecimo Karnival. Po vasi je že mogoče opaziti tudi panoje, ki so jih pripravili v sklopu projekta Pust v občini Sovodnje nekoč in danes: natančneje ga bodo na spletu predstavili na pustni torek.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Želel/a bi, da vlada državljanski socialni dohodek (it. reddito di cittadinanza):

13. nov. 2021 | 6:00
Obdrži
Obdrži, toda v spremenjeni obliki
Ukine
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo