Sobota, 19 september 2020
Iskanje

Odhod s Slovenijo v srcu

Intervju z italijanskim veleposlanikom Paolom Trichilom, ki je končal svoj mandat

11. jan. 2020 | 6:25
Dark Theme

»Slovenija se mi je močno vtisnila v srce«, pravi ob odhodu iz Ljubljane (ta se bo zgodil jutri) italijanski veleposlanik Paolo Trichilo. V intervjuju za Primorski dnevnik opisuje svoje odkrivanje Slovenije in srečanja s slovenskimi pisatelji, odnose med državama in sodelovanje z italijansko manjšino v Sloveniji in slovensko v Italiji. Glede zgodovine, ki še bremeni odnose med državama, pa soglaša z mislijo, ki jo je v pogovoru za naš dnevnik ob prihodu v Rim izpostavil slovenski veleposlanik Tomaž Kunstelj, da je zgodovina v pravih dozah zdravilo, v velikih dozah pa deluje kot strup.

Trichilo, ki se vrača v službo na italijansko zunanje ministrstvo, pohvalno ocenjuje sodelovanje med Italijani v Istri in Slovenci v Italiji in podpira skupno kandidaturo Gorice in Nove Gorice za Evropsko prestolnico kulture leta 2025. V teh štirih letih, ki jih je preživel v Ljubljani, je diplomat tudi zelo dobro sodeloval z Italijansko-slovenskim forumom ter s Slovenskim deželnim gospodarskim združenjem. Skratka, slovo z bogatim obračunom dela.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Ali menite, da bi morala biti uporaba zaščitne maske v razredih med poukom obvezna:

1. sep. 2020 | 18:00
Da
Da, samo po 14. letu
Ne
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo