Torek, 07 februar 2023
Iskanje

Pahor še zadnjič kot predsednik pri Mattarelli

Napoved na današnjem srečanju z naslednico Natašo Pirc Musar

15. nov. 2022 | 14:54
Dark Theme

Novoizvoljena predsednica Slovenije Nataša Pirc Musar bo predsedniške obveznosti v celoti prevzela 23. decembra, do takrat bo naloge predsednika v celoti opravljal Borut Pahor, ki bo opravil še nekaj obiskov v tujini. Pahor bo zadnji uradni dvodnevni obisk opravil na Hrvaškem, nazadnje pa bo obiskal tudi italijanskega predsednika Sergia Mattarello, s katerim ju po njegovih besedah povezuje »malo več kot samo običajni državniški odnos«. »Da zapustimo naši naslednici dediščino dobrega sosedstva, ki smo jo dolžni razvijati naprej,« je dejal na današnjem neformalnem srečanju s svojo naslednico.

Slednja Pahorju priznava, da je veliko naredil na področju sprave. »Mi ne moremo sami odločati o celi vrsti velikih stvari v svetu, o eni stvari pa odločamo sami in to je, kakšni bodo odnosi med nami,« je dejal Pahor. Pirc Musarjeva je še dejala, da je Slovenija čudovit mozaik različnih ljudi in da nas ta različnost bogati.

»Predsednik Pahor je naredil ogromno, sama bom morala paziti, da ne gremo nekaj korakov nazaj, koraki naprej so težji, nazaj gre hitro,« je dejala. Ceni tudi vse, kar je Pahor naredil za Slovence v zamejstvu. Sama obljublja, da bo to politiko in držo do Slovencev izza meje nadaljevala.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava