Petek, 24 januar 2020
Iskanje

Po zasedi s stingerjem bežeči mondeo trčil v policijski avtomobil

Noro zasledovanje avtomobila s tremi prebežniki v prtljažniku in štirimi na zadnjem sedežu

7. maj. 2019 | 16:12
Dark Theme

Divji beg pred policijskim avtomobilom bi se bil lahko končal s tragedijo. Na srečo so bili voznik in sopotnik ter trije ilegalni prebežniki le lažje poškodovani. Ostali štirje ilegalni prebežniki, ki so bili v bežečem avtomobilu, pa so jo odnesli brez poškodb. Trije izmed njih so bili v prtljažniku, štirje pa na zadnjem sedežu.

Ilirskobistriški policisti so sinoči nameravali ustaviti avtomobil ford mondeo italijanskih registrskih tablic, toda voznik ni upošteval opozorilnih znakov. Pritisnil je na plin ter pospešeno peljal naprej. Začelo se je zasledovanje. Skozi naselje Jasen je vozil kar 120 km/h. Pred Divačo so policisti uspešno nastavili stinger - bodice. Bežeči avtomobil, ki je prispel v zasedo, je noro vožnjo nato nadaljeval s poškodovanimi pnevmatikami in nazadnje trčil v policijsko službeno vozilo audi A4. Voznik in sopotnik ter trije ilegalni migranti so bili lažje poškodovani in so jih prepeljali v Zdravstveni dom Kozina.

Policisti so ugotovili, da sta migrante prevažala 30 in 28-letni moški, oba pakistanska državljana z urejenim statusom v Italiji oz. Avstriji. Prav tako so bili pakistanski državljani vsi prebežniki.

Vodičema sledi kazenska ovadba, migrante, razen dveh mladoletnih, ki so ju nastanili v Center za tujce, pa bodo vrnili na Hrvaško.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo