Sreda, 24 julij 2024
Iskanje

Pokopali princa Filipa (foto)

Pogreba se je zaradi koronavirusnih omejitev udeležilo le 30 ljudi

London |
17. apr. 2021 | 18:07
Dark Theme

V kapeli sv. Jurija na windsorskem gradu so danes pokopali soproga britanske kraljice Elizabete II., princa Filipa, ki je umrl prejšnji teden. Pogreba se je zaradi koronavirusnih omejitev udeležilo le 30 ljudi, med njimi so bili vsi otroci in vnuki princa Filipa in kraljice Elizabete II. s svojimi soprogami in soprogi.

Med sprevodom je bil med princema Harryjem in Williamom njun bratranec, sin princese Anne, Peter Philips. Nekateri so zato namigovali, da sta še vedno sprta, toda ju je bilo po koncu pogreba videti, kako brata in Williamova soproga Kate sproščeno klepetajo ob odhodu iz kapele.

Pred pogrebnim bogoslužjem so vojvodo edinburškega, ki je bil star 99 let, v sprevodu pospremili njegovi najožji družinski člani. Pogrebno bogoslužje v kapeli je vodil dekan windsorskega gradu David Conner ob navzočnosti canterburyjskega nadškofa Justina Welbyja.

Med pogrebom so upoštevali pravila za preprečevanje širitve virusa, nosili so maske in ohranjali medsebojno razdaljo. Kraljica je sedela sama v prvi vrsti.

Sam pokojni princ Filip je sodeloval pri načrtovanju slovesnosti, prav tako je sodeloval pri oblikovanju zelenega land roverja, s katerim so peljali njegovo krsto. Ob poti ga je spremljalo okoli 730 pripadnikov britanskih oboroženih sil.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava