Sobota, 18 januar 2020
Iskanje

Potrjena Michelinova zvezdica za gostilno Pri Lovcu na Subidi

V deželi FJK tudi letos sedem restavracij s prestižnim priznanjem

Subida |
7. nov. 2019 | 10:13
Dark Theme

Gostilna Pri Lovcu, ki jo na Subidi pri Krminu vodi družina Joška Sirka, se bo še naprej ponašala z Michelinovo zvezdico. Prestižno priznanje so potrdili včeraj v Piacenzi na predstavitvi novega kulinaričnega vodnika za leto 2020.

Za deželne restavracije ni bilo večjih sprememb v novem vodniku. Na Goriškem je poleg Sirka zvezdico obdržala restavracija L’Argine, ki jo je leta 2014 v Venkovem pri Dolenjah odprla tržaška kuharska mojstrica Antonia Klugmann. Največ restavracij s tovrstnim priznanjem imajo v Furlaniji - Julijski krajini na Videmskem, kjer se z eno Michelinovo zvezdico ponašajo Osteria Altran iz Rude, La Taverna iz kraja Colloredo di Monte Albano in Al Ferarùt iz Rivignana. Restavracija Agli Amici iz kraja Godia pri Vidmu pa je edina v deželi, ki ima dve zvezdici. Skupno je v Italiji 35 restavracij z dvema zvezdicama, enajst pa jih ima po tri zvezdice, potem ko se je eliti včeraj pridružil lokal Enrica Bartolinija v muzeju Mudec v Milanu. V Trstu ima eno Michelinovo zvezdico restavracija Harry’s Piccolo, medtem ko na Pordenonskem ostajajo brez priznanja kulinaričnega vodnika.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katera beseda je v letu 2019 najbolj zaznamovala slovensko narodno skupnost v Italiji?

14. jan. 2020 | 17:00
Defibrilator
Jezik
Migranti
Narodni dom
Paritetni odbor
Predsednica
Predstavništvo
Ravnatelj
Stadion
Strelišče
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo