Nedelja, 23 februar 2020
Iskanje

Puljska ladjedelnica Uljanik gre v likvidacijo

Upniki so ugotovili, da ni več pogojev za nadaljevanje poslovanja skozi stečajni postopek

Pulj |
22. jan. 2020 | 12:42
Dark Theme

Puljska ladjedelnica Uljanik gre v likvidacijo, je danes odločila skupščina upnikov puljske ladjedelnice na sodišču za gospodarske zadeve v Pazinu. Upniki namreč so ugotovili, da ni več pogojev za nadaljevanje poslovanja skozi stečajni postopek. Pojasnili pa so, da obstaja priložnost za ustanovitev novega Uljanika.

Dolgovi delniške družbe Uljanik so presegli 5,1 milijarde kun (690 milijonov evrov), medtem ko je premoženje ocenjeno na 1,7 milijarde kun (230 milijonov evrov). Proizvodnja je bila ustavljena in ni sredstev, je pojasnila stečajna direktorica, ki je opozorila tudi, da ni zakonskih pogojev za stečaj. Ostala Uljanikova podjetja, ki so že v stečaju, pa bi lahko po njenih besedah postala jedro morebitne nove družbe. Sodišče je sprejelo odločitev o zamiku prodaje dela premoženja družbe, da bi omogočili vnovično oživitev ladjedelništva v Pulju. Večinska upnica Uljanika je hrvaška vlada, ki bi lahko pripomogla k nastanku nove družbe.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Katero mesto naj bo evropska prestolnica kulture leta 2025?

13. feb. 2020 | 16:36
Kranj
Lendava
Ljubljana
Nova Gorica
Piran
Ptuj
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo