Torek, 04 oktober 2022
Iskanje

Slovenska predstavnika napredovala v finale Evrovizije

Zala Kralj in Gašper Šantl sta se odločila za petje v slovenščini

Izrael |
15. maj. 2019 | 9:47
    ?wmode=transparent&controls=2&showinfo=0&theme=light">
Dark Theme

Slovenska predstavnika na 64. tekmovanju za pesem Evrovizije, ki poteka v Tel Avivu, Zala Kralj in Gašper Šantl, sta se na sinočnjem polfinalu uvrstila v sobotni finale. Od 17 tekmovalcev je to uspelo desetim, in sicer še predstavnikom Grčije, Belorusije, Srbije, Cipra, Estonije, Češke, Avstralije, Islandije in San Marina. Vstop Slovenije v finale sta voditelja naznanila kot zadnjega v deseterici.

Zala Kralj in Gašper Šantl sta izvedla enak nastop kot na Emi in se v nasprotju z drugimi predstavniki nista odločila za petje v angleščini, pač pa v slovenščini. Dejala sta med drugim, da stavita na preprostost in, da jima največ pomeni, če se s svojim nastopom dotakneta čim več ljudi.

Drugi polfinale bo na sporedu v četrtek, medtem ko bo veliki finale v soboto. Na njem bo nastopilo 26 tekmovalcev, po 10 iz vsakega polfinala, pevec gostujoče države ter predstavniki petih »velikih«, in sicer Španije, Velike Britanije, Francije, Nemčije in Italije. Slednjo bo zastopal zmagovalec sanremskega festivala Mahmood s pesmijo Soldi . Na sobotnem finalu so organizatorji napovedali tudi gostovanje slavne Madonne.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava