Nedelja, 21 julij 2024
Iskanje

Športne stave na mladince: v Romansu novo poglavje

O napovedovanju izidov na tekmah košarkarskega deželnega prvenstva U20 so se pogovarjali tudi v Rimu

Romans |
30. jan. 2019 | 6:01
Dark Theme

Afera o športnih stavah na tekmah mladincev, ki smo jo prejšnjo soboto razkrili v ekskluzivni reportaži v Primorskem dnevniku, je segla do Rima oziroma do samega vodstva italijanske košarkarske zveze Fip. O tem so se pogovarjali na skupščini predsednikov deželnih zvez prejšnji petek in soboto, možnost, da se napovedujejo izidi dvobojev v deželnem prvenstvu U20, pa je v ponedeljek dočakala novo poglavje v Romansu, na tekmi med domačo ekipo U20 in vrstniki videmskega moštva UBC.

Ko se je dvoboj začel, smo na spletni platformi športne stavnice opazili, da nekdo v živo vnaša podatke o obračunu, ki so bili še bolj podrobni od neposrednega sistema livescore« Alminih tekem v A-ligi. Na virtualnem košarkarskem igrišču je bilo mogoče spremljati vsak posamezni napad ekip, vsak met, koš, minuto odmora itd. Statistike so se posodabljale v živo, prav tako so se neposredno spreminjali količniki obeh ekip. Ko je UBC v drugem polčasu visoko povedel, je bil količnik za zmago Videmčanov (na koncu je UBC zmagal z 52:85) bistveno nižji v primerjavi s koncem druge četrtine, ko je bil dvoboj bolj izenačen.

Med samim potekom dvoboja smo obvestili znanca (opazili smo, da ko govorimo in pišemo o svetu športnih stav, marsikateri sogovornik rad ohranja svojo anonimnost), ki sodeluje s košarkarskim društvom iz Romansa, on pa je stopil v stik z odborniki. Ko so ti izvedeli, da nekdo v živo poroča preko spleta o dogajanju na tekmi, so na tribuni opazili moškega, ki je s tablico upravljal posebno aplikacijo za vodenje statistik na košarkarskih dvobojih. Neznanca sicer niso ničesar vprašali, o dogodku pa so takoj obvestili deželnega predsednika košarkarske zveze Fip Giovannija Adamija, s katerim smo se tudi mi pogovorili.

Več v današnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava