Sobota, 15 junij 2024
Iskanje

Športne stave na tekme mladincev Doma in Brega

V jutrišnjem Primorskem dnevniku boste lahko brali, kako se tudi v Aziji zanimajo za dvoboje košarkarskega deželnega prvenstva U20; staviti je mogoče tudi na tekme Jadranovih članov

Trst |
25. jan. 2019 | 19:29
Dark Theme

V Aziji se zanimajo za izide košarkarskih tekem mladincev Doma in Brega ter na ta račun služijo oziroma izgubljajo denar. Več mednarodnih športnih stavnic omogoča namreč, da se - legalno - stavi na končni rezultat deželnega prvenstva do 20 let, mogoče pa je vlagati vsote denarja v napovedovanje izidov tekem Jadrana Motomarine oziroma amaterske C-lige gold. Staviti je bilo npr. mogoče na torkova dvoboja Dom - San Vito in Breg - Goriziana v košarkarskem prvenstvu U20. Posel športnih stav je v Italiji tako velik, da so v letu 2018 vanj vložili približno poldrugo milijardo evrov.

Ponudba športnih stav tudi na mladinskem in amaterskem področju sicer ni prava novost, saj so nam dobro obveščeni viri iz tega težko dostopnega sveta potrdili, da je že nekaj let mogoče staviti na tekme mladincev, predvsem v nogometu. V košarkarskem svetu pa gre za novost letošnje sezone. Povod za reportažo, ki jo bomo jutri, 26. januarja, ekskluzivno objavili v Primorskem dnevniku, pa je ravno sporočilo, ki je iz Azije, točneje iz japonske prestolnice Tokio, v torek doletelo upravitelje Facebook strani goriškega amaterskega športnega združenja Dom.

V okviru reportaže smo med drugim odkrili, da športne stave na tekme prvenstev nižjega ranga izkoriščajo tudi kriminalne in mafijske organizacije, ki na tak način perejo denar.

Med raziskovanjem sveta športnih stav so nam priskočili na pomoč novinar in sodelavec dnevnikov La Repubblica, Guerin Sportivo, Tottosport in Avvenire Stefano Scacchi, terapevt goriško-tržiškega oddelka za zdravljene odvisnosti Carlo Benevento in poznavalec športnih stavnic, ki je želel ostati anonimen.

Dve strani o tem v jutrišnjem (sobotnem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava