Sobota, 02 december 2023
Iskanje

Srp in kladivo sta se vrnila v italijanski parlament

V senatu jo bo predstavljal Emanuele Dessì, izvoljen z Gibanjem petih zvezd, iz katerega je kasneje izstopil

17. nov. 2021 | 17:27
Dark Theme

Srp in kladivo, točneje – Komunistična stranka se vrača v italijanski parlament. Tako je danes sporočil senator Emanuele Dessì. Na svojem Facebook profilu je objavil pismo, s katerim sta 10. novembra generalni sekretar Komunistične stranke Marco Rizzo (ta je omenjeno stranko ustanovil leta 2009) in njen predsednik Giuseppe Canzio Visentin obvestila predsednico senata Mario Elisabetto Alberti Casellati, da bo njihovo stranko v senatu odslej predstavljal Emanuele Dessì.

Senator je pismo objavil danes, ko je prejel potrditev, da so pristojni organi zabeležili njegovo odločitev, kar je razvidno tudi na spletni strani Senata.

Dessì je bil v senat izvoljen na listi Gibanja petih zvezd, iz katerega je izstopil, ko se je po padcu druge Contejeve vlade stranka odločila za vstop v Draghijevo koalicijo. Od takrat je bil v mešani skupini, točneje v skupini Alternativa obstaja, v katero so se združili številni razočarani bivši zvezdaši. »Po dolgem romanju, ki je bilo večkrat prijetno, včasih pa tudi mučno, se vračam domov,« je Dessì komentiral prestop v komunistične vrste. Sam je bil sicer pred zvezdaško izkušnjo aktiven v Stranki komunistične prenove, še pred njo pa v Komunistični partiji Italije.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava