Petek, 16 april 2021
Iskanje

V ZDA spremljajo odnos do medijev v Sloveniji

Grožnje novinarjem in integriteti javnih medijev pozorno spremljata State Department in veleposlaništvo ZDA v Ljubljani, so na vprašanje odgovorili z ameriškega zunanjega ministrstva

ZDA |
6. mar. 2021 | 16:13
Dark Theme

Medijsko dogajanje oz. odnos do medijev v Sloveniji spremljajo tudi v ZDA. Vlada predsednika Josepha Bidna je za STA poudarila, da je svoboda medijev temeljno načelo demokracije. Bodisi State Department kot veleposlaništvo ZDA v Ljubljani pozorno spremljata grožnje novinarjem in integriteti javnih medijev v Sloveniji, so na vprašanje odgovorili z ameriškega zunanjega ministrstva. Povedali so, da je svoboda medijev temeljno načelo demokracije, ZDA pa se veselijo nadaljnjega partnerstva s Slovenijo pri spodbujanju odprte izmenjave idej in informacij, ki so bistvenega pomena za odgovorno vladanje povsod po svetu.

Vprašanje medijske svobode v Sloveniji bo sicer prihodnji teden na dnevnem redu zasedanja Evropskega parlamenta, o dogajanju pa se je v zadnjem času razpisalo več evropskih medijev.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kaj me najbolj skrbi v obdobju pandemije?

5. apr. 2021 | 18:09
Zdravje
Omejitev osebne svobode
Gospodarska kriza
Pomanjkanje medosebnih odnosov
Cepljenje
Kdor zanikuje nevarnost virusa
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo