Sobota, 30 september 2023
Iskanje

Varčevati je treba tudi s hrano

ZKB Trst Gorica ob svetovnem dnevu varčevanja podelila nagrade 72 mladim

28. okt. 2022 | 10:03
Dark Theme

Po dveh letih, v katerih je zaradi protikoronskih omejitev potekala na daljavo, je 26. oktobra v Kinemaxu v Tržiču zopet v živo potekala slovesnost ob svetovnem dnevu varčevanja, na kateri je Zadružna kraška banka Trst Gorica podelila tradicionalne nagrade 72 mladim s Tržaškega in Goriškega, ki so v preteklem šolskem letu odlično zaključili šolanje na slovenskih in italijanskih osnovnih in prvostopenjskih (nižjih) srednjih šolah.

Letošnja slovesnost, ki jo je povezoval Evgen Ban, je potekala v znamenju pomena varčevanja s hrano, o čemer je mladim na kratko predaval Diego Geri z nasveti glede nakupovanja hrane oz. pozornosti do roka trajanja prehrambnih izdelkov, ogledali pa so si tudi tematske videoposnetke socialnega podjetja Ad Formandum, medtem ko je dogodek popestril nastop skupine Muzikalci.

Nastop skupine Muzikalci (ZKB)
Nastop skupine Muzikalci (ZKB)

Mlade je nagovoril predsednik ZKB Adriano Kovačič, ki jih je med drugim pozval, naj svoj čas izkoristijo na najboljši možni način za študij, športno oz. kulturno udejestvovanje oz. za druge ustvarjalne dejavnosti. Prav tako jih je spodbudil k učenju, zaupanju vase ter spoznavanju različnih kultur in jezikov ter novih poti in projektov, pa tudi k prijaznosti in spoštljivosti v medosebnih odnosih.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava