Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Za skok čez mejo in nazaj obrazec PLF ni več obvezen

Predpis, ki je zapovedoval izpolnjevanje spletnega obrazca pred vstopom v Italijo, je bil z zadnjo odredbo ministra Roberta Speranze odpravljen

22. jun. 2021 | 17:31
Dark Theme

Evropskega spletnega obrazca PLF nazadnje niso posodobili, da bi ga lahko izpolnjevali tudi tisti, ki se čez mejo zapeljejo največ 60 km od bivališča s sklicevanjem na odredbo ministra za zdravje iz 2. junija, kot je za Primorski dnevnik nekaj dni zatem nakazal tržaški prefekt Valerio Valenti, vladni komisar za Furlanijo - Julijsko krajino. V Rimu so šli drugo pot, saj so enostavno odpravili predpis, ki je zapovedoval izpolnjevanje spletnega obrazca.

V drugem členu odredbe ministra za zdravje Roberta Speranze, podpisal jo je 18. junija, v veljavo pa je stopila v ponedeljek, je tako navedeno, da izpolnjevanje obrazca PLF ni potrebno ob povratku iz tuje države, če se oseba ni oddaljila za več kot 60 km od bivališča in se v tujini ni zadržala več kot 48 ur – in ne več 24 ur, kot je zapovedovala odredba iz začetka junija –, a le, če se je na pot podala z osebnim vozilom.

Več v jutrišnjem (sredinem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava