Četrtek, 21 november 2019
Iskanje

Zmagoslavje Salvinija in Lige

Na deželnih volitvah v Umbriji močno prevladala desnosredinska koalicija

28. okt. 2019 | 10:22
Dark Theme

Na včerajšnjih deželnih volitvah v Umbriji je premočno zmagala predsedniška kandidatka Lige Donatella Tesei (57 odst.), ki je uživala tudi podporo Fratelli d'Italia in Forza Italia, medtem ko je kandidat Demokratske stranke in Gibanja 5 zvezd Vincenzo Bianconi dobli šele 37 odst. glasov. Skratka, zmagoslavje desne sredine, zlasti pa Mattea Salvinija in njegove Lige, ki je po neuradnih podatkih zbrala 37 odst. glasov, na drugem mestu je DS (22 odst.). Prvi pokus volilnega zavezništva med DS in G5Z je popolnoma spodletel.

Zmaga desne sredine v nekoč levo usmerjeni Umbriji bo močno vplivala na italijansko državno politiko, saj so deželne volitve dodatno ošibile že itak precej šibko vlado Giuseppeja Conteja in hkrati še dodatno okrepile Salvinija, ki glasno zahteva predčasne parlamentarne volitve. Začenja se obdobje politične nestabilnosti, ki bo najbrž res privedlo do spomladanskih volitev, morda pa še prej. V teh političnih razmerah bo namreč vladna koalicija zelo težko kljubovala pritiskom desne opozicije.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo