Sobota, 27 april 2024
Iskanje

20-letni Cicipas izločil Federerja

Dvajsetletni grški teniški igralec Stefanos Cicipas je v osmini finala grand slama sezone v Melbournu izločil švicarskega zvezdnika Rogerja Federerja.

20. jan. 2019 | 16:05
Dark Theme

Dvajsetletni grški teniški igralec Stefanos Cicipas je v osmini finala prvega grand slama sezone v Melbournu izločil švicarskega zvezdnika Rogerja Federerja. Obetavni Grk je šestkratnega zmagovalca odprtega prvenstva Avstralije in zadnjega prvaka v skoraj štirih urah premagal s 6:7 (11), 7:6 (3), 7:5 in 7:6 (5).

»Ne znam opisati. Sem najbolj srečen človek na svetu. Res ne znam opisati,“ so bile prve besede Cicipasa nekaj trenutkov po zmagi, ko je komaj zadrževal solze. Grk je vpisal največji uspeh na turnirjih za veliki slam, zanj je premagal enega najboljših teniških igralcev vseh časov.

Štirinajsti nosilec Cicipas je postal prvi Grk v četrtfinalu kateregakoli turnirja za veliki slam. Za preboj med štiri najboljše bo igral z 22. nosilcem Robertom Bautisto Agutom iz Španije, ki je domov poslal šestopostavljenega Hrvata Marina Čilića s 6:7 (6), 6:3, 6:2, 4:6 in 6:4. Dvoboj je trajal skoraj štiri ure. Dvajsetletni Grk velja za igralca, ki bi lahko v prihodnosti krojil svetovni tenis. Ubranil je 12 brejk priložnosti Federerja, prišel do edinega brejka na dvoboju in dobil dve od treh podaljšanih iger.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava